Hvad er kapsejladsen?

 

 

Kapsejladsen er efterhånden blevet til en stor begivenhed og tradition på Aarhus Universitet og afholdes én gang om året ultimo april eller primo maj i universitetsparken. Besøgstallet har de senere år været stigende med estimerede tal i 2011 på 15-20.000. Disse er langt overvejende studerende på universitetet. Det er et non-profit arrangement med fri adgang. I parken sælges øl/vand samt mad fra forskellige barer/boder.

Selve Kapsejladsen handler i bund og grund om, at repræsentanter fra 12 udvalgte festforeninger fra forskellige studieretninger på universitetet dyster i en ølstafet. Man skal ro over søen, bunde en øl, snurre 10 gange rundt om flasken og ro tilbage igen. Vinderne får overdraget ”Det Gyldne Bækken”, som bevis på deres overlegenhed. Alt dette er utroligt nok meget underholdende!

 

De seneste år er arrangementet blevet større for hvert år. Antallet af deltagende foreninger er blevet udvidet til 12, så mange studier i hele Århus er repræsenteret. Til at styre begivenhederne har de seneste år blandt andet været Casper Christensen, Dolph & Wulff, Monrad & Rislund, Anders Lund Madsen og Anders Breinholt. Af de mest spektakulære entréer har været elefanter, kæmpekraner, svævebaner og køretøjer af alverden størrelse og form. Hvor der tidligere har været mest fokus på selve sejladsen, er der nu efterhånden også meget fokus på holdenes underholdende introduktioner, og den generelle stemning omkring arrangementet, som har udviklet sig til at være en vigtig kulturbegivenhed for alle studerende i Århus. Kapsejladsen er årets store fælles begivenhed for de studerende. Her mødes de forskellige studieretninger til underholdning, konkurrence, hygge og fest på et niveau, hvor alle kan være med.

Du vil ikke gå glip af Kapsejladsen!

Vinderne af Kapsejladsen 2011 - ØF

 

 

 

 

 

 

Info:

 

3. maj kl. 12-17

ved søerne i Universitetsparken 

 

 

 

Program:

 

10-13.55:Aarhus Studenteradio sender Live fra parken

13.55: Åbningstale

14.00-17.00: Introer og sejlads

17.00: Universitetsparken lukker

19.00: Klubben åbner dørene til Afterpartyet

 

 

 

 

Kapsejladsen 2012